Compania Bioscrypt din Toronto a realizat primul webcam 3D disponibil comercial. Camera, inalta de 7,5 cm si lata de 1,3 cm, foloseste o lentila cu infrarosu si poate fi utilizata pentru a scana fizionomia utilizatorului in vederea autentificarii.

Camera foloseste aproximativ 40.000 de puncte de identificare, si analizeaza in principal fruntea, ochii si nasul, a declarat dl. Ryan Zlockie, director de produs la Bioscrypt. Sistemul de recunoastere faciala a fost testat cu succes pe gemeni identici si mulaje faciale profesionale.

O persoana care poarta barba sau mustata si apoi se barbiereste nu trebuie sa se inregistreze din nou. In schimb, sistemul nu recunoaste o persoana care dupa inregistrare a fost supusa unor interventii de chirurgie plastica.

Dispozitivele 3D DeskCam pot inlocui cu succes instrumentele de identificare folosite in prezent ca smart-card-uri, parole sau token-uri (dispozitive de generare de coduri la anumite intervale in timpul operatiilor critice online), pentru logarea la computer sau accesarea unor servicii online.