Romania, aflata in acelasi pluton cu Cipru, a facut progrese comparativ cu anul precendent, dar se afla inca la coada clasamentului. Liderii europeni in inovatie sunt Suedia, Elvetia, Finlanda, Danemarca si Germania. Studiile europene arata ca SUA si Japonia sunt inca inaintea tarilor UE in ceea ce priveste inovatia, dar distanta s-a mai micsorat in ultimul an.

"Dupa cum au demonstrat si la CeBit 2007, performantele firmelor de IT romanesti nu confirma aceasta pozitie codasa, dar, din pacate, acest lucru nu este suficient", a declarat Craciun.

stiinta si technologia din Romania au nevoie de o vizibilitate internationala mult mai mare, fapt recomandat de altfel si in raportul privind performantele in domeniul inovatiei. Brandul sectorial de export, RomaniaIT - Creative Talent.Technical.Excellence, a fost lansat la targul de tehnologia informatiei si comunicatii, CeBIT Hanovra. "E laudabila lansarea la CeBiT a brandului romanesc de IT si speram sa ne fie de folos. Ma intreb insa daca va face fata eficient imaginii de tara codasa in inovatie", a precizat directorul general RSC.