Totusi, Windows este afectat de mai multe vulnerabilitati critice decat Red Hat Linux sau Mac OS X.

Ultimul Raport privind amenintarile Internet publicat de Symantec arata ca 39 de vulnerabilitati Windows au fost descoperite in a doua jumatate a anului 2006, intervalele de lansare a aplicatiilor corectoare de tip patch fiind in medie de 21 de zile. In primele sase luni ale aceluiasi an, numarul de vulnerabilitati de securitate a fost de 22.

Red Hat Linux a avut 208 vulnerabilitati in aceeasi perioada, o crestere impresionanta fata de cele 42 de vulnerabilitati din prima jumatate a anului, si un timp mediu de lansare a patch-urilor de 58 de zile. Apple Mac OS X a fost afectat de 43 de vulnerabilitati, dublu fata de prima jumatate a anului 2006, patch-urile fiind lansate la intervale de 66 de zile.

Aproape o treime din cele 39 de vulnerabilitati Windows au fost severe, iar 20 au fost de gravitate medie. Doua dintre cele 208 vulnerabilitati de securitate ale Red Hat Linux au fost severe, 130 au fost de gravitate medie si 70 minore. Numai una dintre vulnerabilitatile Mac OS X a fost considerata severa, 31 au fost catalogate ca medii si 11 minore.