Dov Tenenboim, in varsta de 21 de ani, a fost acuzat de compromiterea a 90 de conturi ale unor vanzatori eBay in cursul anului trecut, in principal prin ghicirea unor parole nu foarte greu de intuit. Procurorii au declarat ca in multe cazuri Tenenboim a dedus credentialele prin asocierea numelor de utilizatori cu parolele, sau prin compromiterea conturilor de e-mail.

Eforturile lui Tenenboim s-au concentrat pe deturnarea conturilor unor utilizatori eBay cu referinte foarte bune. Postarea unor anunturi frauduloase folosind conturi ale unor utilizatori care s-au bucurat de aprecieri pozitive in urma tranzactiilor anterioare poate contribui decisiv la castigarea increderii utilizatorilor.

Dupa compromiterea conturilor, Tenenboim le folosea pentru a pune in vanzare iPod-uri inexistente. De asemenea acesta a reusit sa forteze accesul la conturile clientilor Commonwealth Bank. Tenenboim risca 11 ani de inchisoare si o amenda de 9.900$ pentru fals in declaratii in vederea obtinerii de fonduri, inselaciune si folosirea computerului pentru activitati ilegale.