Zvonurile au aparut imediat dupa ce reprezentantii celui mai mare motor de cautare au anuntat saptamana trecuta ca Google "investigheaza" un asemenea proiect. "Telefonia mobila este o strategie importanta pentru Google. Ne vom concentra in continuare pe crearea de aplicatii si dezvoltarea de parteneriate cu liderii industriei, pentru a dezvolta servicii inovative. Cu toate acestea, deocamdata nu avem nimic de anuntat", a declarat purtatorul de cuvant al Google, Erin Fors, potrivit presei internationale.

Pasionatii de gadgeturi, care in urma cu doar doua luni au intampinat potentialul revolutionar al dispozitivului telefonic creat de Apple, si-au indreptat privirile catre intentia celor de la Google, preconizandu-se mai ales ca acestia vor dezvolta un dispozitiv telefonic, mult mai ieftin.

Richard Windsor, analist in telefonie la compania de brikeraj Nomura din Londra, a precizat clientilor sai saptamana trecuta ca reprezentantii Google au confirmat in cadrul unei conferinte din Germania, ca se lucreaza la propriul dispozitiv telefonic. "Google a specificat la CeBIT faptul ca lucreaza la un astfel de dispozitiv", a declarat Windsor.

Primele zvonuri in ceea ce priveste telefonul Google au aparut inca din decembrie 2006, cand "The Observer" anunta ca Google ar fi interesat sa dezvolte un "branded Google phone". Publicatia spunea atunci ca Google discuta cu Orange un parteneriat de miliarde de dolari, pentru crearea unui telefon mobil care ar usura foarte mult cautarea web.