Accesul la YouTube, interzis in Turcia Decizia a fost luata dupa ce procurorii au adus probe demonstrand ca pe site au fost postate cateva clipuri batjocoritoare la adresa lui Mustafa Kemal Ataturk, parintele spiritual al Turciei moderne.

Exita legi care reglementeaza foarte clar sanctiunile pentru comiterea infractiunii cunoscute sub denumirea de "Turkishness", incalcarea acestora putandu-se solda cu inchisoarea.

Canalele media din aceasta tara fac referire la un "razboi virtual" dintre greci si turci, fiecare tabara facandu-se vinovata de insulte la adresa celeilalte.
Imaginile ofensatoare au declansat o adevarata furtuna de plangeri, care s-au soldat cu retragerea clipurilor de pe site. Insa instanta de judecata a considerat necesara blocarea accesului la YouTube.

Uniunea Europeana, la care Turcia sprea sa adere cat mai curand, a cerut guvernului de le Ankara revizuirea articolului 301 din legea referitoare la insultele aduse patrimoniului cultural turc, sustinand ca acesta restrictioneaza libertatea cuvantului.