Chiar daca ulterior capabilitatile wireless sunt dezactivate, un atacator ar fi avut suficient timp pentru a culege date interesante. Informatii mult mai detaliate pot fi interceptate daca laptop-ul este conectat la un punct de acces, mai ales daca acesta nu este securizat.

"O multime de informatii utile pentru un atacator sunt expuse in acest mod", aprecia dl. David Maynor, CTO (chief technology officer) la Errata Security , in cadrul conferintei Black Hat DC 2007 . "Daca o organizatie guvernamentala ar sustrage aceste date de pe sistemele utilizatorilor, toata lumea ar fi scandalizata. Totusi, utilizatorii continua sa expuna din proprie initiativa informatiile personale prin folosirea laptop-urilor in aeroporturi."

Exista multe instrumente care permit ascultarea traficului wireless. Acestea pot intercepta nume de utilizatori si parole pentru conturile e-mail si programele de mesagerie instant, ca si datele transmise catre site-uri web care nu sunt securizate. La intalnirea anuala a hackerilor DEFCON , sunt afisate liste cu credentiale interceptate pe asa zise "panouri ale oilor".

Errata a dezvoltat un sniffer de retea care poate intercepta traficul folosind 25 de protocoale, printre acestea numarandu-se cele folosite de aplicatiile client de mesagerie instant precum si HTTP, SNMP, DHCP si DNS. Astfel, sniffer-ul poate intercepta adresele IP, datele vehiculate de instrumentele de management a retelelor, traficul web si datele introduse in cadrul paginilor web.

"Am creat acest instrument pentru ca in general utilizatorii nu au nici cea mai vaga idee cat de multe informatii expun in mod public" a declarat un reprezentant Errata. Instrumentul va fi lansat in curand pe site-ul Black Hat si va putea fi rulat de orice utilizator care dispune de un card wireless. Errata intentioneaza sa publice si codurile sursa pe site-ul sau web. Sniffer-ul Errata este superior celorlalte programe existente, cum ar fi Kismet sau Ethereal, prin numarul de protocoale care pot fi interceptate.