Solutiile Dorsum se adreseaza pietei financiar bancare si vin sa raspunda unor probleme specifice cu care se confrunta aceasta piata. La experienta Dorsum de peste 10 ani in furnizarea de astfel de solutii se adauga expertiza acumulata de specialistii Ascenta pe piata financiar-bancara din Romania.

Ascenta este brandul sub care au fost reunite din noiembrie 2006 departamentele specializate ale Softwin in consultanta IT si solutii software specifice. Ascenta este in momentul de fata unul din primii doi furnizori in zona serviciilor financiare si estimeaza pana la sfarsitul anului o cota intre 10 si 15% din piata totala de software si servicii, pe verticalele tinta.

Dorsum, o importanta companie producatoare de solutii pentru managementul informatizat al afacerilor, ofera pachetele de solutii Clavis, folosite de companii importante din industria financiar-bancara. Aplicatia Clavis are pana la ora actuala peste 50 de clienti, iar printre acestia se numara Erste bank, IGN, Citibank, Volksbank, OTP, BNP-Paribas, Dresdner Bank, Commerzbank.

In decursul celor 16 ani de activitate pe piata solutiilor si serviciilor complexe de IT, diviziile de consultanta IT si dezvoltare software ale Softwin au mai incheiat parteneriate cu SAP, Microsoft, IBM si Genesys Laboratories, concretizate in proiecte de amploare in zona bancara, telecomunicatii sau sector public.