DotMobi, proiect sustinut de 12 companii si o asociatie, a dat nastere domeniului ".mobi", care identifica adrese web, la fel ca .com, .net, .edu si .org, singura diferenta fiind faptul ca este garantata adaptarea site-ului pentru ecranele de mici dimensiuni ale dispozitivelor mobile - au continut diminuat si mai putine elemente grafice, imagini decat in mod normal.

Pana acum au fost inregistrate peste 375.000 de domenii cu extensia .mobi, iar 25.000 dintre acestea deja functioneaza. Primul site lansat are in acest moment aproximativ sase luni vechime. Pretul la care se comercializeaza un domeniu de tip .mobi este de 10 dolari.

Desi nu se bucura de o prea mare notorietate in randul consumatorilor, organizatia DotMobi, cu sediul la Dublin, este sprijinita de un grup puternic de investitori, printre care Nokia, Ericsson, Vodafone, T-Mobile, Telefonica, Telecom Italia Mobile, Google, Microsoft si Asociatia GSM, aceasta din urma reprezentand interesele a 700 de operatori de telefonie mobila din lume.