In sfarsit, un concurent pentru gigantii Yahoo si Google? Quigo Technologies, un start-up care se ocupa cu vanzarea publicitatii contextuale, atrage tot mai mult atentia competitorilor mai mari. Astfel, compania cu sediul in New York, ataca suprematia Google si Yahoo pe piata publicitatii online dupa ce mai multe site-uri de media importante au renuntat la vechile contracte si au semnat cu Quigo, anunta publicatia New York Times.

In ultimul an si jumatate, Quigo Tehnologies a atras un grup de nume importante printre care, ESPN.com, FoxNews.com si 17 site-uri care apartin Cox Newspapers. Acestea au decis sa incheie colaborarea cu Google sau Yahoo si semnand ulterior cu Quigo.

Potrivit comentatorilor New York Times, in comparatie cu Yahoo si Google, Quigo ofera transparenta si control intr-o industrie care poate fi adeseori lipsita de transparenta. In opinia acestora, chiar daca Google si Yahoo sunt platite pentru a vinde publicitate contextuala pe pagini web, ei nu ofera alte informatii relevante advertiserilor despre aceste siteuri.