In prima saptamana a anului majoritatea solicitantilor de domenii internet cu extensia .eu au fost companii inregistrate in Romania care detin deja un site cu extensia .ro, au declarat, luni, pentru NewsIn reprezentanti ai companiei IT Jump Networks Services, abilitata sa inregistreze noile domenii.

In Romania exista sapte companii abilitate sa inregistreze domenii internet cu extensia .eu.

"Inca din noaptea de Revelion s-au solicitat domenii .eu, iar noi am fost primii, la ora 00.02 cand am inregistrat primul portal intitulat lex-expert.eu", au declarat pentru NewsIn reprezentanti ai companiei EuroDomenii, la randu-i abilitata sa inregistreze domenii europene. Luni, compania a inregistrat deja 883 de domenii cu extensia .eu, au mai precizat sursele citate.

Reprezentantii Jump Networks Services, o alta companie abilitata sa vanda domenii "europene", au declarat ca dupa o saptamana au primit in jur de 500 de solicitari de domenii europene.

Un domeniu .eu costa cel mult 14 euro fara TVA, mai putin decat un domeniu .ro.

Cetatenii romani si bulgari se pot inregistra domenii de internet cu extensia .eu, incepand cu 1 ianuarie, de la miezul noptii (ora Bruxelles), la fel ca si cetatenii celorlate state din Uniunea Europeana, a informat Registrul European al Domeniilor de Internet (EURid).