Ne aflam in anul 2025. Telefonul mobil este, acum, mai mult decit un aparat care asigura comunicarea. Este numit, in continuare, "mobil" dintr-un obicei, insa el este agenda, un instrument media pentru distractie, permite efectuarea de plati, este un centru de securitate si multe altele. Scenariul ii apartine lui William Webb, doctor in telecomunicatii, citat de varianta electronica a BBC.

Intr-o zi tipica, afirma acesta, mobilul va incepe sa lucreze inainte ca utilizatorul sa se trezeasca. Pentru ca stie programul de calatorie al acestuia, poate verifica problemele care pot aparea pe traseu, fie pe sosea sau pe calea ferata, si poate ajusta ora la care trebuie trezit utilizatorul pentru a-i prezenta cea mai buna ruta pentru calatoria respectiva.

Poate controla locuinta, reprogramind sistemul de incalzire centralizata in cazul in care este nevoie de o trezire inaintea orei programate, si poate trimite alerte daca sistemul de securitate a locuintei este declansat.

Reprezinta sistemul de plata al stapinului sau - apropiind telefonul de un senzor al unei bariere, se poate plati automat pentru biletul de parcare sau se pot cumpara obiecte din magazine.

Distractie si secretariat

Telefonul reprezinta si un adevarat templu al clipelor placute care trebuie petrecute departe de locuinta. Pe linga stocarea fisierelor audio sau video, asa cum se intimpla deja in ziua de azi cu anumite telefoane, va lucra cu sistemul electronic de acasa, identificind muzica sau filmele care ar putea interesa utilizatorul si descarcindu-le pentru ca acestea sa poata fi accesate in mijloacele de transport sau in alte momente libere din programul zilei.