Vanzarile electronicelor de uz personal in SUA vor atinge anul acesta un volum estimat la 155 de miliarde de dolari, gratie fascinatiei clientilor pentru jocurile video, muzica in format digital si ecranele plate, a anuntat sambata o organizatie de profil, citata de Reuters.

Vanzarile totale ale electronicelor de uz personal, de la iPod-uri pana la telefoane mobile sau computere, vor creste in 2007 cu opt procente fata de anul trecut, de la 145 de miliarde de dolari in 2006 (o crestere de 13 procente fata de 2005), la 155 de miliarde in 2007, a anuntat sambata organizatia Consumer Electronics Association (CEA), in ajunul expozitiei Consumer Electronics Show, pe care o organizeaza anual.

Televizoarele cu diagonala mare vor sta cel mai bine la capitolul vanzari pe piata electronicelor si in 2007, mai spune CEA, deoarece clientii profita de preturile in scadere pentru a cumpara televizoare cu plasma sau LCD. CEA a mai anuntat ca ecranele si monitoarele vor contoriza venituri de 26 de miliarde de dolari in 2007, cand vor fi lansate pe piata circa 19 milioane de televizoare cu plasma sau LCD.

"Piata televizoarelor va bate recordurile de venit din toate timpurile", a declarat unul dintre vicepresedintii CEA, Todd Thibodeaux. "Produsele pe baza de traditionalul CRT (cathode ray tube - tub catodic) fac loc ecranelor plate. Tranzitia in desfasurare catre televiziunea digitala este un succes si duce la cresterea cererii (de televizoare bazate pe noi tehnologii -nr.)", a mai spus Thibodeaux, citat de Reuters.