Departe de a fi deranjat de postura de victima a unei astfel de fraude, dl. Andrew Goodwill, directorul general al companiei Early Warning UK , organizatie care si-a propus sa educe consumatorii in vederea evitarii fraudelor cu carti de credit, a declarat ca incidentul ilustreaza usurinta cu care se pot produce astfel de incidente. "Oricine poate deveni victima unei astfel de fraude. Am fost surprins sa descopar ca 600$ din contul meu au fost folositi de o persoana necunoscuta pentru a juca poker online pe un site gazduit in SUA. Acest incident demonstreaza ca nimeni nu este imun la astfel de fraude, chiar daca este directorul unei banci sau al unei companii de securitate IT."

Numarul cartii de credit copiate apartinea unui cont online deschis la Egg . "Operatiunile se deruleaza online pe baza de cont de utilizator si parola. Cu ocazia unei verificari de rutina am observat ca suma platita lunar catre Egg s-a dublat."

"Este foarte usor pentru atacatori sa genereze automat numere de carti de credit. Exista programe care permit generarea aleatoare a 100.000 de numere de carti de credit pe secunda. Nimeni nu ii poate identifica pe acesti infractori care achizitioneaza bunuri fara sa trebuiasca sa le plateasca."

Egg a emis un alt card pentru dl. Andrew Goodwill si a lansat o ancheta cu privire la aceasta presupusa frauda. "Clientii ar trebui sa-si verifice extrasele de cont regulat, fie online fie pe hartie, pentru a depista din timp astfel de nereguli."

Numarul de fraude cu carti de credit in Marea Britanie a crescut de 50 de ori intre 1994 si 2003 ajungand la echivalentul a 170 milioane euro. Companiile si utilizatorii au pierderi anuale de 650 milioane euro ca urmare a atacurilor informatice.