Telviziune portabila prin satelit, celulare subtiri cat foaia, televizoare imense, tehnologii care aduc internetul in telefon si multe altele sunt "produsele soc" au marcat primele doua zile ale targului Consumer Electronics Show ce se desfasoara in Las Vegas.

Mii de alte produse noi, de la "casa conectata" a Microsoft si pana la dispozitive GPS de urmarire a cainilor si alte marfuri inedite sunt expuse de-a lungul a trei centre imense de prezentare. "Ar trebui sa mergi vreo 25 de mile (40 km, n.red.) in susul si in josul oricarui centru de prezentare, " a declarat, pentru ziarul local Star Telegram, organizatorul evenimentului, Matt Swanson, presedintele Consumer Electronics Association.

Compania DirecTV a prezentat un sistem de marimea si forma unei genti de voiaj care permite turistului utilizator sa receptioneze semnalele de televiziune in timp ce se afla la plaja, in excursie la munte sau la o petrecere. Rivalul, EchoStar Communications a dezvaluit un sistem portabil asemanator care permite abonatilor sa receptioneze semnale cu antena satelit chiar si din automobilul aflat in miscare.

In domeniul telefoanelor celulare, dar si al playerelor de muzica sau video, "subtire" este cuvantul de ordine. Noul model Motorola Rizr Z6 are 2 gigabiti de memorie si este capabil sa descarce muzica de pe mai mult de 200 de magazine virtuale. Motorola s-a concentrat pe vanzarea telefoanelor subtiri, printre care si primul model Razr care a inregistrat vanzari record.

In noiembrie anul trecut, producatorul de celulare a patruns pe piata indiana cu mobilul Motofone, de 1/3 inci, inca cel mai subtire. in replica, Nokia si-a dezvaluit modelul N76, un telefon foarte usor, cu clapa ce include si o camera de luat vederi de 2 megapixeli si memorie expandabila de 2 gigabiti, la fel de subtire precum modelul Motorola.

Daca televizoarele plate cu diagonala ecranului de 42 de inci (un metru) erau considerate mari, incepand de marti, firma Sharp a introdus pe piata americana uriasul televizor Aquos cu o diagonala de aproximativ 2,5 metri si un ecran compus din cristale lichide. Aceste televizoare gargantuesti au preturi pe masura dimensiunilor. Un televizor cu plasma si diagonala de peste doi metri de la Panasonic costa la pret de retail 70.000 de dolari. Modelul prezentat de Sharp nu are inca pret .