Conform unor oficiali ai guvernului Marii Britanii, persoanele care se ocupa cu fraudele prin e-mail vor fi urmarite pe intreg teritoriul Uniunii Europene, in urma unor masuri de protectie a consumatorilor adoptate recent.

Prin stabilirea unei retele de organisme nationale autorizate sa actioneze pe intreg teritoriul Uniunii Europene, acordul de Cooperare pentru Protectia Consumatorilor , care va intra in vigoare in aceasta luna, va permite combaterea comerciantilor care agreseaza consumatorii.

Anterior, diferentele existente intre reglementarile si metodele folosite de agentiile guvernamentale si structurile politienesti din diverse state au facut dificila instrumentarea unor astfel de cazuri si condamnarea infractorilor. Noile reglementari prevad cooperarea intre autoritatile statale, schimbul de informatii si colaborarea in instrumentarea cazurilor de infractionalitate transfrontaliera.

Activitatile vor fi coordonate de Oficiul pentru Comert Loial din Marea Britanie, care are ca scop supravegherea pietelor si promovarea intereselor consumatorilor.

In atentia autoritatilor se vor afla persoanele sau institutiile care ofera premii inexistente in cadrul unor concursuri, distribuie reclame cu continut incorect sau fals si folosesc tehnici de promovare agresiva. De asemenea vor fi vizate persoanele sau organizatiile care se ocupa cu fraudele prin telefon si cei ce sunt implicati in fraude cu proprietati imobiliare in regim time-share si case de vacanta.