Grupul Hewlett-Packard va plati 14,5 milioane de dolari pentru a rezolva in plan civil plangerea judecatoreasca privind activitatile de spionare a unor jurnalisti si a unor membrii ai consiliului de administratie, au anunta gruparea HP si procurorul general al Californiei.

"Suntem satisfacuti de acest acord semnat cu Procurorul General si vom depune toate eforturile pentru a ocupa din nou pozitia fruntasa in ceea ce priveste etica", a declarat directorul executiv al grupului, Mark Hurd, potrivit NewsIn.

In cadrul acestui acord nu a fost mentionat nici un detaliu privind vina grupului HP, acordul prevazand ca justitia din California nu va da curs eventualelor procese civile impotriva responsabililor, managerilor si salariatilor grupului.

Citeste si:

Acordul prevede crearea de catre HP a unui fond, in valoare de 13,5 milioane de dolari, privind protectia vietii private a persoanelor si impotriva pirateriei, aceasta suma urmand a fi folosita de justitia californiana pentru anchetarea fraudelor si a violarii spatiului privat.

Conform acestui acord, HP trebuie sa redacteze si sa aplice o serie de proceduri de control intern in urmatorii cinci ani, printre care si nominalizarea unui administrator insarcinat cu verificarea respectarii reglementarilor etice. HP a numit deja pe cineva in aceasta functie, in persoana actualui presedinte al grupului bancar Wachovia, G.Kennedy Thompson, intrat de curand in consiliul de administratie al HP.