Discovery Networks a reactionat fata de declaratiile facute de RCS&RDS.

Discovery Networks spune ca oferta pe care au facut-o RCS&RDS este competitiva, iar pretul cerut companiei de telecomunicatii este unul rezonabil in raport cu calitatea programelor difuzate de televiziunile Discovery.

Reactia Discovery Networks vine dupa ce, luni, compania RCS&RDS a transmis, intr-un comunicat de presa, ca nu poate fi de acord sa continue difuzarea canalelor Discovery, cu plata unor tarife de trei ori mai mari decat cele pentru alte canale similare, pentru toti abonatii sai, in conditiile in care cota medie de audienta a canalelor Discovery este de aproximativ 1%.

De cealalta parte, oficialiii Discovery Networks spun ca "este regretabil ca s-a ajuns in acest punct si ca telespectatorii sunt afectati de ceea ce se intampla, insa faptele vorbesc de la sine".

RCS&RDS a scos Discovery Channel de pe platforma de satelit Digi

"In primul rand, suntem ingrijorati ca actiunile RCS&RDS ii vor priva pe abonatii sai de 6 canale, inclusiv Discovery Channel, cel mai urmarit canal de documentare din Romania, lider pe segmentul sau. Mai mult decat atat, conform unui studiu comandat, 89% dintre abonatii RCS&RDS din Romania au declarat ca Discovery Channel este canalul lor preferat. In plus, in ultimele 5 zile, peste 16.000 de persoane au semnat petitia noastra prin care cer pastrarea canalelor Discovery in grila RCS&RDS, manifestandu-si clar dorinta de a urmari in continuare programele noastre", spune Discovery Networks.

In acelasi comunicat, se spune ca oferta pe care a facut-o compania Discovery celor de la RCS&RDS este "competitiva si adaptata la conditiile comerciale pe care le utilizam in relatie cu toti jucatorii din piata".

"Ponderea tarifelor noastre din abonamentul platit de abonatii RCS in fiecare luna este de aproximativ 1,5%, in medie, pentru fiecare canal Discovery inclus in pachetul de baza. Credem ca este un pret rezonabil in raport cu calitatea programelor noastre", se spune in comunicat.

Citeste si:
Cât cere Erika Isac pentru un concert? Cântăreața a stârnit...
Cât cere Erika Isac pentru un...

Totodata, oficialii Discovery spune ca sunt in continuare deschisi sa negocieze cu RCS&RDS pentru ca operatorul de cablu sa pastreze canalele Discovery in ofertele sale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.