Patru televiziuni sunt obligate de CNA sa intrerupa emisia timp de zece minute in prime-time, la 19.00, in urma scandalului Moculescu-Vadim-Zavoranu.

Consiliul Național al Audiovizualului a decis sa opreasca emisia posturilor Pro TV, Antena 1, Acasa TV si Kanal D cu 10 minute, in intervalul 19.00 – 19.10, pentru incalcarea dreptului la demnitate umana si limbaj injurios, potrivit Romania TV.

Sanctiunea a fost votata cu sapte voturi "pentru", in urma mai multor derapaje ale emisiunilor Acces Direct, Un show pacatos, Happy Hour, Cancan TV si WowBiz., scrie rtv.net.

Totul a plecat de la scandalul dintre Corneliu Vadim Tudor, Oana Zavoranu si Mariana Moculescu, prezentat la o ora de maxima audienta si presarat cu amenintari cu moartea si cuvinte obscene.

Membrii CNA au hotarat ca, in cadrul emisiunilor "Happy hour", "Cancan TV", "WoW Biz", "Acces direct" si "Un show pacatos", difuzate in perioada 17 - 23 octombrie, au fost incalcate prevederile Codului audiovizual si Legii audiovizualului referitoare la protectia demnitatii umane, limbaj injurios si protectia minorilor.

"Este un exemplu concludent despre cum se poate prelua o asemenea mizerie. Modul in care acest subiect a fost dezbatut arata ca ei cunosc obligatiile pe care le au fata de lege insa nu se pot abtine. Daca pana la ora 23.00 acest comportament escaladeaza asa de mult, ma astept ca la ora 23.00 sa se intample lucruri mult mai rele", a declarat Valentin Jucan, membru CNA.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.