Curtea Constitutionala a decis ca hotararea Parlamentului privind desemnarea membrilor noului Consiliul de Administratie al TVR, din care au fost exclusi reprezentantii PDL, este neconstitutionala.

In consecinta, actualul Consiliu de Administratie al TVR va trebui refacut, scrie gandul.info.

Prin hotararea respectiva, grupul PDL din Parlament a fost exclus de la nominalizarile membrilor in CA al TVR, desi potrivit legii de organizare si functionare a televiziunii publice avea dreptul sa faca propuneri.

Liderul deputatilor PDL, Mircea Toader, declara in iunie ca, potrivit algoritmului calculat la numarul de parlamentari, PDL ar fi trebuit sa primeasca in noul CA al SRTV aproape trei locuri, mai precis 2,87, UDMR un loc, UNPR ar fi primit de la PDL un loc, PSD trei locuri, iar PNL doua locuri.

In 25 iunie, majoritatea liderilor de grupuri parlamentare au stabilit ca in CA al SRTV vor fi cate trei reprezentanti de la PSD si PNL si cate unul de la UDMR si UNPR.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.