Veniturile din Romania ale Central European Media Enterprises (CME), grupul media care detine PRO TV, au scazut cu 13,8 milioane de dolari in prima jumatate a anului.

Afacerile din tara noastra ale grupului condus de Adrian Sarbu, din functia de CEO, au scazut din nou, a doua oara dupa doi ani de crestere, scrie adevarul.ro.

Astfel, grupul media a inregistrat o scadere a veniturilor de 4,6 milioane de euro in al doilea trimestru, raportat la aceeasi perioada a anului trecut si de 13,8 milioane de euro in primele sase luni ale lui 2012 - o scadere de 16,9%.

CME a inregistrat scaderi in toate tarile, iar cei mai multi bani i-a pierdut in Cehia – 22,4 milioane de dolari in primele sase luni ale anului. Per total, grupul a inregistrat o scadere de 34,8 milioane de dolari in primele sase luni ale anului, ajungand la un venit de 378,6 milioane de euro.

Compania ProTV S.A, liderul pietei de televiziune din Romania, a raportat pentru prima jumatate a acestui an o cifra de afaceri de 67,5 milioane de dolari, cu un profit operational de 7 milioane de dolari, scrie MEDIAFAX.

In trimestrul al doilea cifra de afaceri a companiei, care include posturile de televiziune ProTV, Acasa TV, Acasa Gold TV, Procinema, Sport.ro, ProTV International, ProTV Chisinau si MTV Romania a fost de 36,3 milioane de dolari cu un profit operational de 5 milioane de dolari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.