Directorul general al European Broadcasting Union (EBU), Ingrid Deltenre, ii cere presedintelui Traian Basescu sa intervina pentru solutionarea problemelor TVR.

Conturile Televiziunii Romane au fost blocate de ANAF, ceea ce a atras atentia European Broadcasting Union si a impulsionat-o pe Ingrid Deltenre sa-i scrie o scrisoare oficiala presedintelui, relateaza evz.ro.

"Serviciul public de televiziune din tara dumneavoastra se afla in imposibilitatea de a face orice fel de plati si nu isi mai poate indeplini pe deplin rolul de serviciu public pentru cetatenii romani", spune Ingrid Deltenre.

Documentul a fost transmis si premierului Victor Ponta, lui Sergiu Nicolaescu, presedintele Comisiei de Cultura de la Senat, dar si Ralucai Turcan, presedintele Comisiei de Cultura de la Camera Deputatilor.

"Desi nu suntem in pozitia de a judeca de ce s-a recurs la aceasta masura drastica, in numele EBU, va indemn in cel mai sincer mod - in scopul prevenirii prejudicierii permanente a TVR si a serviciilor sale - sa inlaturati acest impediment si sa permiteti acestui important radiodifuzor sa isi reia activitatile normale", mai spune ea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.