Warner Music Group (WMG) a fost achizitionat de Access Industries, grup controlat de miliardarul rus Len Blavatnik, in cadrul unei tranzactii in valoare de 3,3 miliarde de dolar

Warner Music Group a anuntat ca grupul media detinut de Blavatnik a achizitionat compania care a fost delistata de la bursa din New York, scrie MEDIAFAX.

Blavatnik este un fost membru al consiliului de administratie al WMG si detine deja un pachet de actiuni in cadrul companiei.

Valoarea finala a tranzactiei, 3,3 miliarde de dolari, este cu 1,5 miliarde de dolari mai mare decat pretul pe care specialistii de pe piata il estimau pentru vanzarea WMG.

WMG anuntase deja din luna ianuarie ca isi cauta un nou proprietar.

"Sunt incantat sa imi extind investitia in Warner Music. Este o companie minunata, cu o mostenire culturala, si este casa unor artisti exceptionali. Sunt nerabdator sa lucrez cu angajatii talentati ai acestei companii, care nu sunt deloc putini", a declarat Blavatnik intr-un comunicat de presa.

Pe piata de specialitate s-a speculat ca Blavatnik va incerca sa realizeze o fuziune intre WMG si EMI, dar nu s-a facut niciun comentariu oficial pe acest subiect pana in prezent.

Warner Music Group include case de discuri precum Atlantic Records, Reprise Records si EastWest Records. Printre artistii care au contract cu WMG se numara formatiile Muse si Linkin Park.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.