Compania Walt Disney a anuntat vineri ca a luat decizia de a vinde studiourile Miramax Films pentru 600 de milioane de dolari companiei Filmyard Holdings LLC, informeaza Wall Street Journal.

Astfel, Filmyard va devenit proprietara drepturilor asupra catalogului de pelicule Miramax, care cuprinde peste 700 de titluri de film si carte si proiecte in dezvoltare. Tranzactia se va incheia intre 10 septembrie si sfarsitul anului calendaristic, transmite NewsIn, citand Wall Street Journal.

"Desi suntem foarte mandri de realizarile Miramax strategia curenta pentru studiourile Walt Disney este sa ne concentram pe dezvoltarea unor mari pelicule sub brandurile Disney, Pixar si Marvel", a explicat presedintele Disney, Robert A. Iger.

Miramax a fost infiintata in 1979 de fratii Bob si Harvey Weinstein, care au condus-o timp de 14 ani. In 1993 compania a fost achizitionata de Walt Disney.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.