Era muzicii contra cost s-a incheiat. Despre cum ar putea artistii romani sa ofere muzica gratuit, cu profit, si despre detaliile unui plan cincinal de business pentru B.U.G. Mafia, intr-un interviu cu Vlad Tataee Irimia, membru fondator al trupei B.U.G. Mafia.

Daca ar fi privita ca un business, trupa B.U.G. Mafia ar fi generat anul trecut incasari intre 100 si 150.000 euro. Dar, la fel ca in cazul multor artisti romani, si lui Caddy, Uzzi si Tataee le-a lipsit pana acum organizarea financiara.

De-a lungul anilor, cand au incercat sa-si gaseasca un manager, replica cel mai des intalnita a fost “faceti o piesa de succes si eu dupa aceea o sa va gasesc concerte”. Insa de curand Vlad Irimia a devenit managerul oficial al trupei, care in cei 15 ani de existenta a functionat pe “principiul democratiei”. Si, de data asta, chiar are un plan de business.

In primul rand, Irimia vrea sa mute toata activitatea publicistica pe Internet si sa ofere de acum inainte toate albumele gratuit. Albumul scos toamna trecuta impreuna cu GSP devine astfel ultimul “hard cover” lansat de B.U.G. Mafia, care intra acum in era “exclusiv online”. “Este clar ca tot continutul – informatie si entertainment – se va muta pe net in 5-10 ani maximum. Gandind din perspectiva asta, pentru noi a fost foarte simpla alegerea”, spune el.

Urmareste in continuare interviul acordat Wall-Street de Vlad “Tataee” Irimia, membru fondator al trupei B.U.G. Mafia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.