Jurnalistul Ion Cristoiu a sugerat ieri seara, la Realitatea TV, ca i s-ar fi propus sefia TVR, dar ca a refuzat acest post.

"Eu sunt ca si candidatura Elenei Udrea. De fiecare data candidez la ceva...", a raspuns Cristoiu la intrebarea daca va candida la sefia TVR. Cristoiu nu a dorit initial sa comenteze ca i s-a facut aceasta oferta, arata NewsIn.

Ulterior, la insistentele moderatorului, Cristoiu a mai declarat: "Din surse aparute in presa rezulta ca mi s-a facut si ca am refuzat, dar nu pot sa comentez pentru ca nu am mandat (...) De regula eu cand n-am mandat cand am o discutie cu cineva sau uit sa intreb daca pot sa spun, atunci nu spun. Asta daca nu spune partea cealalta".

Intrebat daca vrea sa fie sef la TVR, Cristoiu a reafirmat ca nu-si doreste aceasta functie. "Pai daca am spus ca am (refuzat, n.r)... Deci potrivit unor surse de presa, am refuzat. Cum sa fiu? Nu!". "Deci vi s-a propus si ati refuzat", a continuat moderatorul. "Am zis ca potrivit unor surse", a replicat jurnalistul.

Conducerea TVR a fost demisa de Parlament pe 30 martie, dupa ce raportul de activitate al institutie pe 2008 a fost respins de plen. Legea de organizare si functionare a SRTv prevede ca interimatul pana la numirea noului Consiliu de Administratie este asigurat de presedintele-director general.

Potrivit legii 41 din 1994, locurile vacante in consiliul de administratie al fiecarei societati sunt anuntate public in termen de 15 zile. Comisiile pentru cultura, arta si mijloace de informare in masa ale Camerei Deputatilor si Senatului, reunite, organizeaza audieri publice pentru candidati si prezinta Parlamentului propuneri pentru ocuparea locurilor vacante in termen de 30 de zile de la data anuntarii.

Pentru sefia TVR s-au mai vehiculat numele Rodicai Culcer si al lui Robert Turcescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.