Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii a cerut Curtii de Apel Bucuresti sa constate ca fostul director al televiziunii publice, Emanuel Valeriu, a colaborat cu fosta Securitate, procesul urmand sa inceapa pe 18 mai, au declarat surse judiciare.
Actiunea a fost introdusa pe 11 decembrie 2009 la Curtea de Apel Bucuresti, potrivit NewsIn.

Emanuel Valeriu a fost initial urmarit de securisti, iar ulterior a colaborat cu acestia, atat la inceputul anilor '70, cat si la inceputul anilor '80, cand lucra la "Flacara", fiind identificat prin numele conspirative "Emil", "Epure" si "Vipera".

Emanuel Valeriu a dat informatii despre jurnalistii care au lucrat cu el la Europa Libera, inainte sa plece din tara. Valeriu a fost trimis de securisti in Germania, ca sa-i urmaresca pe cei de la Europa Libera si sa lanseze zvonuri ca printre ei se afla informatori, in ideea de a-i dezbina, au precizat surse judiciare, pentru NewsIn.

De asemenea, Emanuel Valeriu a dat informatii despre Adrian Paunescu, pe vremea cand ii era sef la Flacara, spunand ca il persecuta, ca nu-l apreciaza, si ca raspandeste in tara poezii respinse de cenzura.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.