Conglomeratul media News Corporation a anuntat ca a "iesit din recesiune" dupa ce a raportat o crestere trimestriala de 10% a veniturilor intr-un an in care a avut cea mai slaba performanta din istoria de 30 de ani a grupului, scrie BrandRepublic.
Aceasta crestere este pusa pe seama succesului pe care il are filmul de fictiune Avatar, produs in studiourile 20th Century Fox detinute de News Corp. Pelicula a generat venituri totale de doua miliarde dolari la nivel global, fiind cel mai bine vandut film al tuturor timpurilor.

Potrivit Wall-Street, rezultatele financiare din al doilea trimestru incheiat la data de 31 decembrie anunta un profit net de 254 milioane dolari comparativ cu pierderile de 6,4 miliarde dolari din anul anterior. In al doilea trimestru, veniturile totale au crescut cu 10% la 8,7 miliarde dolari, iar profitul operational a avansat cu 44% la 1,2 miliarde dolari. Divizia cu cea mai mare crestere a fost 20th Century Fox, care a raportat un profit anual de aproape trei ori mai mare, de la 112 milioane dolari la 324 milioane dolari.

Presedintele si directorul executiv Rupert Murdoch a afirmat ca echipa din culisele filmului Avatar a oferit un continut deosebit companiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.