Cotidianul ZIUA se inchide oficial, astazi urmand sa apara, pe tarabe, ultimul numar al ziarului. De miercuri, si Gardianul va aparea doar online.
Ziarul central Ziua, cunoscut publicului de 15 ani, o sa mai apara, o perioada, doar online, desi situatia financiara este una extrem de problematica, informeaza Inpolitics.

Angajatii ZIUA au primit, ieri, un email prin intermediul caruia conducerea anunta inchiderea publicatiei. Aceasta in conditiile in care ziaristii nu si-au mai primit drepturile salariale de mai bine de cateva luni. Inpolitics prezinta integral e-mail-ul conducerii ZIUA adresat jurnalistilor. Documentul poate fi accesat aici. Sorin Rosca Stanescu, presedintele fondator al ziarului, a declarat pentru Inpolitics.ro ca ii pare foarte rau pentru ZIUA, dar ca "nu mai e nimic de facut".

Anuntul privind ziarul Gardianul a venit de la Alecu Racoviceanu, membru in consiliul editorial al publicatiei. Acesta a confirmat pentru Wall-Street ca publicatia isi va inceta aparitia in print incepand cu 6 ianuarie. "Cred ca la baza acestei decizii stau ratiuni economice. Nu stiu daca este vorba de o decizie temporara sau una definitiva", a declarat Racoviceanu.

Gardianul va continua sa apara in varianta online, o parte din cei 83 de angajati ai publicatiei urmand sa faca parte din echipa editoriala. "Nu stim momentan cati angajati vor ramane in echipa online, este o decizie la care ne gandim", a precizat Racoviceanu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.