Nicolae Guta si Roxana Printesa Ardealului au facut o gaura de 5.000 de lei in buzunarul parlamentarului PDL Silviu Prigoana, scrie paginademedia.ro.
Maneaua lor, de fapt un indemn la vot pro Basescu, a atras o amenda de 5.000 de lei pentru Taraf TV si Etno TV, posturile TV detinute de Prigoana, noteaza paginademedia.ro. O amenda de 5.000 de lei a primit si clipul “Afara ploua” difuzat de Antena 3, in care se face anti-campanie candidatului Traian Basescu.

"CNA a constatat difuzarea repetata a unei manele in care se indeamna explicit la votarea lui Traian Basescu, ceea ce constituie o forma de publicitate electorala difuzata in alte conditii decat cele stabilite prin decizia privind desfasurarea campaniei electorale", a explicat potrivit NewsIn, presedintele CNA, Rasvan Popescu.

Clipul a fost difuzat in afara spatiului dedicat emisiunilor electorale si a incalcat astfel art. 6 din Decizia CNA privind desfasurarea campaniei electorale. “Daca ar fi avut o manea si cu celalalt candidat ar fi fost OK”, a argumentat presedintele CNA, Rasvan Popescu si pentru paginademedia.ro.

Nici maneaua electorala de pe posturile lui Prigoana si nici spotul de promovare electorala "Afara ploua" difuzat pe postul lui Voiculescu nu sunt asumate de partide politice sau de vreun candidat la presedintie. Ceea ce inseamna ca ambele reprezinta publicitate electorala difuzata in afara conditiilor legale, subliniaza Petrisor Obae, pe blogul sau de analiza mediatica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.