Proiectul editorial VoxPublica reuneste opiniile si dezbaterile initiate de zeci de jurnalisti, bloggeri si specialisti din numeroase domenii, acoperind o arie larga de categorii de subiecte.
VoxPublica este si va ramane un spatiu public deschis tuturor celor care au ceva de spus intr-un mod civilizat si inteligent: cititori, bloggeri, profesionisti in orice domeniu, jurnalisti freelanceri sau colaboratori ai oricarui grup media sau institutie independenta. Pornim alaturi de cateva zeci de colegi, dar speram sa depasim 50 de semnaturi, in scurt timp”, explica jurnalistii Costi Rogozanu si Costin Ilie, care coordoneaza proiectul.

Dupa socul demisiilor si al concedierilor care a avut loc la Cotidianul odata cu venirea lui Cornel Nistorescu la carma publicatiei, chiar ne intrebam pe unde vom mai gasi semnaturile unor ziaristi si editorialisti, de altfel consacrati. Dupa cum observa si Petrisor Obae, fostii comentatori de la Cotidianul se afla acum in echipa VoxPublica. Alaturi de Costi Rogozanu si Costin Ilie ii regasim pe Emil Hurezeanu, Robert Turcescu, Simona Tache, Cristina Bazavan, Ioan T. Morar, Eugen Istodor, Cristian Patrasconiu, si alti jurnalisti cunoscuti.

Ceea ce face si mai interesant acest proiect este faptul ca platforma de comentarii, bloguri si opinii VoxPublica.ro trebuie sa reperezinte “un spatiu liber de exprimare pe domenii precum Politica si societate, Business si economie, Tehnologie, Sport, Popcult, Life, Freestyle, Media si stiinta”, dupa cum se arata intr-un comunicat de presa. In acest spatiu virtual sunt primiti toti cei care au opinii interesante de impartasit, indiferent daca sunt simpli cititori, bloggeri sau jurnalisti care apartin altor institutii de media.

Dragos Stanca, seful F5 in cadrul Trustului Realitatea-Catavencu, este deja foarte sigur ca aceasta platforma va deveni "cel mai important blog colectiv din Romania".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.