Astazi Google isi va alege 'pe mustata' 100.000 de utilizatori Google Wave, acestia fiind primii care vor testa noua platforma de comunicare.
Amestecand e-mailul cu mesajele instant, GW isi doreste sa redefineasca modelul traditional de schimb de emailuri. Pe blogul oficial, Google vorbeste despre destinatarii celor 100.000 de invitatii. Printre acestia se numara programatorii care au participat la lansarea versiunii alfa la mijlocul lunii iunie, primii utilizatori care s-au inregistrat pe lista de inscriere si de asemenea o serie de utilizatori ai aplicatiilor Google.

Prezentat inca de la conferinta Google de pe 27 mai, Google Wave s-a diferentiat de e-mailul traditional. De fapt, opus mail-ului clasic care tinde sa reproduca serviciul postal traditional, trimitand un mesaj unui sau mai multor destinatari, GW creaza o conversatie (denumita "val") direct pe server. Astfel, potrivit Neteco, fiecare conversatie apare intr-un soi de mica enciclopedie multimedia.

In concluzie, Google Wave este un instrument online pentru comunicare si realizarea unor sarcini in timp real. Un "val" poate fi in acelasi timp o conversatie si o platforma unde oamenii pot discuta si pot lucra impreuna la un document folosind texte, fotografii, video, harti si multe altele.

Specialistii care s-au ocupat de implementarea aplicatiei precizeaza ca aceasta nu este versiunea finala, deoarece nu este inca posibil ca cineva sa se retraga din conversatie si nu exista varianta-ciorna inainte de transmiterea mesajului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.