Consiliul National al Audiovizualului a interzis, joi, postului Antena 1 sa mai afiseze telefonul verde, suprapus aproape tuturor programelor, pe motiv ca ar face reclama mascata operatorului de telefonie mobila Cosmote.
Totodata, CNA a decis trimiterea cazului la Consiliul Roman pentru Publicitate, postul de televiziune riscand o amenda fara precedent, daca va fi gasit vinovat.

"In timpul filmelor si a tuturor emisiunilor, mai putin stiri si sport, apare reclama Cosmote, cu slogan, tarif, invitatie de a trimite sms-uri. Acel telefon verde este clar asociat cu Cosmote si apare inclusiv in timpul filmelor straine, in majoritatea timpului ca imagine grafica suprapusa programului, in coltul ecranului. Este practic o forma de publicitate aproape non-stop. Daca acum ceva vreme am dat amenzi de peste 10.000 de lei pentru depasirea cu citeva minute a timpului legal de publicitate, nu stiu ce amenda colosala ar putea fi acordata in acest caz, unde s-a facut publicitate la Cosmote aproape 20 de ore pe zi", a precizat reprezentanta CNA, Cristina Trepcea, potrivit NewsIn.

De asemenea, presedintele CNA, Rasvan Popescu, a cerut reprezentantilor Antena 1 contractele in care se specifica posibilitatea de a difuza un semn grafic care apartine audio-difuzorului in timpul filmelor straine.

"Aceasta campanie a fost gandita ca o campanie pentru fidelitatea publicului fata de Antena 1. Cosmote e cel care acorda premiul. Publicitatea de tip split screen se incadreaza in timpul legal de publicitate pe ora, adica 12 minute. Regulamentul campaniei prevede ca spectatorul sa trimita sms la numarul de pe ecran cand lipseste de pe ecran telefonul verde. Noi nu am gandit telefonul verde ca simbol Cosmote", au explicat reprezentantii postului Antena 1.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.