Presedintele Comisiei de cultura, Raluca Turcan, a declarat ca saptamana viitoare vor fi chemati la audieri angajatii Departamentului de stiri din TVR, pentru a-si prezenta nemultumirile privind functionarea institutiei cuprinse in memoriul adresat Comisiei, urmand sa fie audiat si Alexandru Sassu.
Raluca Turcan a precizat ca dupa audierea reprezentantilor televiziunii publice care au semnat memoriul transmis Comisiei de cultura si mass-media din Camera Deputatilor, va fi invitat in fata forului parlamentar si presedintele-director general al TVR, Alexandru Sassu, pentru a-si spune punctul de vedere in legatura cu reclamatiile angajatilor. Turcan a apreciat ca este "putin probabil" ca, la finalul acestor audieri, Comisia de cultura sa decida infiintarea unui for de ancheta in cazul Departamentului de stiri din TVR.

Conflict la Stirile TVR: Jurnalistii cer demisia directorului interimar al Departamentului


"Am decis ca, pana saptamana viitoare, sa-i contactam pe cei care au trimis contestatia si sa-i chemam la audieri, sa-si sustina punctul de vedere, urmand ca, ulterior, sa ascultam si parerea celeilalte parti, inclusiv a domnului Sassu. La final, vom formula o concluzie: fie vom face o serie de solicitari catre institutii, in functie de neregulile descoperite, la TVR sau la Curtea de Conturi, fie vom propune infiintarea unei comisii de ancheta. Cred ca cea din ultima solutie este putin probabila insa"
, a comentat Turcan potrivit Newsin.

Presedintele Comisiei de cultura si mass-media a Camerei Deputatilor, Raluca Turcan a declarat de asemenea ca va cere in cadrul Comisiei o ancheta privind nemultumirile pe care le au angajatii Departamentului de stiri al postului public de televiziune.

Deputatul PDL Raluca Turcan a afirmat ca la Comisia de cultura si mass-media a fost inregistrata o sesizare semnata de mai multi angajati ai Departamentului de stiri al TVR in care acestia reclama faptul ca Madalina Radulescu a fost numita ca director interimar al Departamentului, interimat care s-a prelungit fara sa fie organizat un concurs pentru ocuparea postului.

De asemenea, in petitia angajatilor se mai spune ca directoratul lui Radulescu a condus la scaderea audientelor emisiunilor informative ale televiziunii publice si la interferente ale politicului.

"Voi cere demararea unei anchete azi sau maine cand se va reuni Comisia intr-o prima sedinta. In urma acestei sesizari, putem sa-i chemam pe cei de la TVR pentru audieri sa explice ce se intampla
", a declarat Turcan pentru NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.