Mirela Corlatan de la Cotidianul este cel mai nou jurnalist concediat de Cornel Nistorescu, la doar cateva zile dupa numirea lui ca director al ziarului. Mirela Corlatan a indraznit sa publice un articol incriminator la adresa lui Petru Romosan, prietenul lui Nistorescu.
Dupa ce Cristian Patrasconiu a fost concediat fara drept la replica, astazi, jurnalista Mirela Corlatan afla ca este expediata, motivul fiind aparitia ei intr-o emisiune la B1 TV, unde s-a pus in discutie libertatea de exprimare a jurnalistilor.

Dezbaterea a fost generata de scandalul retragerii articolului "Petru Romosan, turnatorul lui Horia Bernea si al lui Ion Negoitescu" scris de Corlatan dar si de celelalte masuri abuzive pe care le-a luat noul director editorial. Spre exemplu, articolul care il incrimina pe Romosan a fost retras la doar o ora de la publicarea acestuia pe site-ul cunoscutei publicatii, la ordinul lui Cornel Nistorescu. Petru Romosan ii este bun prieten acestuia.

"Revolutia" pe care a starnit-o Nistorescu in doar cateva zile petrecute in sanul unuia dintre cele mai apreciate publicatii pana mai de curand, a generat un val de proteste si comentarii acide. [Cornel Nistorescu 'groparul' de la Cotidianul?]

"Dupa ce i-a cenzurat articolul despre turnatorul Romosan, Nistorescu o da afara. Bravo, domnule Nistorescu! Esti foarte, foarte bun! Vintu-n pupe, spumege Basescu. Care mai misti, ba, in front? Care mai ai nuante? Care esti om? Sa te prezinti in biroul lui Nistorescu sa fii dat afara", scrie revoltat Istodor, de la Academia Catavencu.

Tiberiu Lovin publica o declaratie a jurnalistei concediate: "Astept sa vad decizia scrisa, pentru ca, din punctul meu de vedere, prezenta intr-o emisiune tv in care se discuta despre libertatea de exprimare nu poate fi un motiv pertinent. Mai ales ca nu am fost acolo pentru a ataca ziarul in care lucrez. Am fost pentru a apara un principiu si a mai pronunta asupra unui act numit cenzura de Agentia de Monitorizare a Presei. Pot fi gasita inca la Cotidianul, iar cand voi primi decizia o voi contesta", a declarat Mirela Corlatan pentru reportervirtual.ro.

Primul care a dat stirea concedierii Mirelei Corlatan este jurnalistul de la Cotidianul, Cristi Sutu, caruia de altfel, Lovin nu ii prevede, din aceasta cauza, un viitor prea "roz".

Ieri, Active Watch - Agentia pentru monitorizarea presei a semnalat gravele incalcari ale drepturilor jurnalistilor de la Cotidianul.

Mirela Corlatan a argumentat de altfel, foarte pertinent pe blogul ei de ce decizia retragerii articolului sau din Cotidianul.ro a fost aberanta si a aratat cum Petru Romosan a amenintat-o ca o "va scoate din presa". S-ar parea ca s-a tinut de cuvant...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.