Business 1 Iunie 2009 18:36
Cea de-a sasea editie Effie Romania si-a desemnat castigatorii in cadrul Galei de Premiere, trofeul Grand Effie 2009 fiind castigat de campania "O picatura de stil in viata ta", realizata de Papaya Advertising pentru brandul Cava D'oro.
Cea mai de succes agentie a acestei editii a fost Papaya Advertising, care, la prima participare in competitie, a obtinut 6 premii, inclusiv trofeul Grand Effie. Campania “A Drop of Style in Your Life”, semnata de Papaya pentru brandul Cava D’Oro, a fost premiata cu Gold Effie la categoria Alcoholic Beverages si in sectiunea speciala David vs. Goliath. Urmatoarea clasata in topul agentiilor, Leo Burnett & Target, a castigat 4 trofee, iar Graffiti BBDO si Next Advertising, cate 3.

“EFFIE confirma pasiunea industriei in a identifica si premia 'comunicarea ce functioneaza'. Anul acesta, comitetul de organizare a aplicat in mod corespunzator deciziile luate in sedinta comuna a adunarilor generale IAA/ UAPR, integrate in cadrul regulilor globale EFFIE. Competitia a oferit cadrul in care mai multe campanii de comunicare (peste 60) au fost supuse jurizarii.”,
a declarat Narcis Horhoianu, Presedintele Comitetului Effie 2009.

Gazdele evenimentului au fost, ca in fiecare an, International Advertising Association (IAA) i Uniunea Agentiilor de Publicitate din Romania (UAPR).]

Brands & Bears, Leo Burnett & Target, GMP Advertising, Next Advertising, Papaya Advertising, Scala JWT, Lowe & Partners, CAP, Unilever, Graffiti BBDO, Propaganda, Publicis, Grey Romania, Odyssey Communication si Proximity sunt premiantii editiei 2009.

Scala JWT, Proximity si Brands & Bears, aflate si ele pentru prima oara in randul participantilor Effie, au obtinut Bronze Effie (campania “Campus – New Variants Launch”, (categoria Non-alcoholic Beverages), Gold Effie (campania “The suitcase”, categoria Promotions Non-FMCG Services), respectiv Silver Effie (“Redd’s Launch Campaign”, sectiunea speciala New Product or Service Introduction).

“O editie normala intr-o tara in criza. Felicitari organizatorilor, juriului, participantilor si castigatorilor. Industria de marketing si comunicare isi demonstreaza nivelul european, pastrand accentul romanesc in creatie. Cealalta componenta, strategia, este tot mai viguroasa si devine suportul si stratul germinativ al creatiei de calitate; este vizibila aparitia unor idei de comunicare cu mare potential, in special in categoriile unde concurenta este maxima.”,
a adaugat Mihail Vartosu, Presedintele Juriului Effie 2009.

Premiile Effie reprezinta un eveniment unde intreaga industrie de advertising se intalneste intr-un punct comun: cel al eficientei in materie de rezultate. Effie reuneste cele mai recunoscute agentii de publicitate, clientii si researcherii pentru a celebra eficienta colaborarii, tradusa in cifrele de vanzare.

Premiile Effie au fost pentru prima data organizate in Statele Unite ale Americii, in 1969, de catre American Marketing Association, New York. In Romania, Effie este un proiect derulat de International Advertising Association (IAA) in parteneriat cu Uniunea Agentiilor de Publicitate din Romania (UAPR) si organizat pentru al treilea an consecutiv de agentia Millenium Communications. Prima editie Effie Romania s-a desfasurat in anul 2004.'


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.