Business 5 Mai 2009 15:57
Publicatia americana The Boston Globe ar putea primi, luni, preavizul de inchidere pentru nerespectarea termenului limita stabilit pentru incheierea intelegerii cu New York Times Co, in vederea reducerii costurilor cu 20 milioane de dolari, informeaza site-ul oficial al ziarului.
Daca sindicatele nu vor accepta concesiile financiare propuse de detinatorul financiar al ziarului The Boston Globe, atunci New York Times Co va putea sa inchida publicatia americana, veche de 137 de ani.

Managementul ziarului a anuntat ca va emite o notificare de tip WARN (Workers Adjustment and Retraining Notification), care prevede o perioada de preaviz de 60 de zile inaintea inchiderii companiei.

Primul termen limita, stabilit de New York Times Co pentru acceptarea sau respingerea concesiei, a fost amanat cu doua zile pentru faptul ca au existat progrese importante in discutiile cu sindicatele, conform NewsIn.

Prima veste proasta in cazul ziarului american a venit la inceputul lunii aprilie, cand New York Times Company a amenintat ca va inchide The Boston Globe, in 30 de zile, daca sindicatele ziarului nu accepta sa faca concesii financiare de 20 de milioane de dolari. Aceste concesii urmau sa se concretizeze inclusiv prin micsorarea salariilor si scaderea platilor pentru asigurarile de sanatate.

Boston Globe se afla in propietatea New York Times Company din 1993, cand a fost cumparat cu 1,1 miliarde de dolari, cel mai mare pret platit vreodata pentru un singur ziar american.

Warren Buffett: Presa scrisa ar putea sa nu isi mai revina vreodata


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.