Jurnalistii care lucreaza in presa online sunt mai putin pesimisti decat colegii lor din media traditionala, reiese dintr-un studiu publicat de Online News Association si Pew Project for Excellence in Journalism, preluat de AFP-Media Watch.

Ziaristii de media online sunt optimisti in ceea ce priveste profesia lor, din perspectiva oportunitatilor pe care le ofera mediul in care lucreaza. Ei considera ca presa online le usureaza gasirea unor noi modele de afaceri viabile si le ofera avantajul utilizarii tehnologiilor de ultima ora, conform NewsIn.

Majoritatea jurnalistilor din presa online sunt insa ingrijorati de schimbarile care se petrec la nivelul valorilor fundamentale ale jurnalismului, cel mai afectat aspect fiind, in opinia lor, colectarea informatiilor. Ei reclama, de asemenea, presiunile legate de viteza specifica acestui mediu, care contribuie la cresterea superficialitatii si a expunerii la erori.

Studiul preluat de AFP-Media Watch, primul de acest gen care a vizat jurnalistii de presa online, a fost efectuat, in luna februarie, de Princeton Survey Research, pe un esantion de 300 de subiecti, membri ONA (Online News Association) - cea mai mare asociatie americana de presa. Jurnalistii chestionati lucreaza, in majoritate, pentru site-uri media traditionale si au aproximativ 11 ani de vechime in bransa.

In contextul crizei financiare, mai mult de doua treimi dintre jurnalistii din online continua sa considere ca publicitatea va fi, cel putin pana in 2012, sursa principala de venituri a site-urilor web cu profil de stiri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.