Institutiile de presa finantate de la buget, Agerpres, Societatea romana de televiziune si radiodifuziunea, au prevazute anul acesta cheltuieli totale de peste 100 milioane de euro, potrivit proiectului de buget trimis sambata partenerilor sociali.

Cel mai mult va primi radiodifuziunea, 50,7 milioane de euro (202,6 milioane lei), urmata de televiziunea nationala, cu 46 de milioane de euro (183,9 milioane de lei). Agentia de presa Agerpres ar putea primi 4,9 milioane euro (19,5 milioane de lei)pentru acest an.

Atat Radiodifuziunea, cat si televiziunea nationala vor folosi, din sumele alocate, cate doua milioane de euro pentru investitii.

Sumele alocate pentru Agerpres sunt mai mici decat cele cuprinse in proiectul de buget pe 2009 al fostului guvern. Astfel, Agerpres avea alocata suma de 20,4 milioane lei, fata de cele 19,5 milioane lei cuprinse in proiectul de buget al Guvernului Boc.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.