Trustul de presa Intact va taia 20% din salariile tuturor angajatilor, ca parte a unui plan de reducere a costurilor in vederea diminuarii efectelor crizei financiare. Si Publimedia va trece printr-o perioada de eficientizare a tuturor costurilor, implicit a celor salariale.

Paginademedia.ro a anuntat ieri ca Publimedia a redus salariile angajatilor Gandul cu 5% si a taiat bonurile de masa pe care le acorda pana la sfarsitul anului trecut. Contactata de paginademedia.ro, Cosmina Noaghea, director publishing Publimedia, nu a comentat acesta masuri. Noaghea a mentionat doar ca au fost "reduceri la toate costurile", fara a mentiona exact directiile de ajustare. Doar ca fac parte dintr-un "plan de eficientizare".

Tot marti, trustul de presa Intact a confirmat informatia potrivit careia angajatii Jurnalului National vor primi, incepand din aceasta luna, salarii cu pana la 20% mai mici, cu mentiunea ca masura de austeritate va fi aplicata la nivelul intregului trust.

Informatiile survin la doar o zi dupa ce NewsIn anunta, citand surse din interiorul publicatiei, ca angajatii cotidianului Jurnalul National ar putea primi, incepand din aceasta luna, salarii cu pana la 20% mai mici, motivul principal fiind criza financiara, care a avut ca efect scaderea veniturilor, mai ales din publicitate.

Intact Media Group a precizat, intr-un comunicat de presa, ca "printre masurile luate la nivel de trust se afla si reducerea bugetului cu salariile angajatilor Intact Media Group cu 20%", in cadrul unei politici de reducere a costurilor, pentru diminuarea efectelor crizei financiare.

Potrivit reprezentantilor trustului, aceasta masura a fost luata "pentru a preintampina efectele nedorite ale crizei, cum ar fi concedierile masive". "Singurul criteriu pe baza caruia in Intact vor fi facute concedieri vreau sa ramana performanta. Motivul pentru care am apelat la aceasta masura, reducerea salariilor, este tocmai pentru a evita disponibilizarea unor profesionisti, care, in mod normal, n-ar trebui sa-si faca griji pentru siguranta locului de munca", a declarat Camelia Voiculescu, PDG Intact.

Potrivit paginademedia.ro, Gazeta Sporturilor va face exceptie de la aceasta decizie. "Avem un buget pe 2009 aprobat, iar acesta nu prevede micsorarea salariilor. Exista scenarii de buget adaptate crizei, dar ele nu prevad scaderea salariilor intr-un orizont de timp predictibil, de ordinul lunilor", a declarat Catalin Tolontan, redactorul sef al Gazetei Sporturilor, pentru paginademedia.ro.

In ceea ce priveste grupul Realitatea-Catavencu aflam de la Wall-Street ca acesta nu a operat, deocamdata, reduceri salariale in randul angajatilor, potrivit declaratiilor lui Emil Hurezeanu, presedintele GRC, care va intra in functie de la 1 februarie. "Daca Realitatea-Catavencu va reduce salariile, va fi prima care va anunta asta, va da un comunicat. Acum nu mai are nimeni motive sa faca altceva decat spune sau sa spuna altceva decat face", considera Hurezeanu.

Nici Adevarul Holding nu a operat modificari salariale, potrivit unor surse din interiorul grupului, citate de Wall-Street. Intr-o situatie similara se afla si grupul SBS Broadcasting Media, care nu are in plan aplicarea unor reduceri salariale, potrivit declaratiilor Magdei Istrate, PR al Prima TV.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.