Sky, o companie britanica de televiziune prin satelit, testeaza deja tehnologii noi.

Primele experimente ale celor de la Sky, companie detinuta de News Corp, au fost facute publice in aceasta vara. Atunci, declara Gerry O'Sullivan, directorul de dezvoltare strategica, au reusit, in fata presei, sa prezinte un meci de box, unul de rugby si un episod din Gladiators, toate filmate in 3D.

Costurile necesare pentru a produce televiziune pe banda rulanta, totul stereoscopic, nu sunt deloc mari. Ochii, ajutati de o pereche de ochelari speciali, sunt usor de pacalit, fiind suficient sa filmezi totul cu ajutorul a doua camere video. Hollywood-ul a pornit in ultima vreme o adevarata moda cu filmele 3D, singurele locuri unde poti sa te bucuri de noua tehnologie find cinematografele speciale. Daca in momentul de fata televizoarele 3D se gasesc doar pe piata japoneza si au costuri care depasesc 2.500 de lire sterline, amintesc cei de la DailyMail, incepand cu anul viitor majoritatea producatorilor importanti au anuntat diferite modele, a caror popularitate va duce, in cativa ani, la intrarea acestora in categoria "obiecte de consum".

In incercarea de a nu pierde cursa in fata televiziunii online (departe, in momentul de fata, de succesul tv-ului traditional) companiile care nu vor sa renunte la modelul vechi de distributie media, pasiv, incearca, dupa cum vedem, tot felul de trucuri ca sa nu-si piarda spectatorii. Daca vor reusi sau nu, tot de noi tine.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.