Industria presei scrise ar putea fi decimata in 2009, mai ales in piete dezvoltate, solutia fiind restrictionarea sau reducerea continutului online, in favoarea formatului fizic al publicatiilor, potrivit celui mai recent raport realizat de compania de consultanta Deloitte.

Previziunile deloc optimiste, potrivit carora o publicatie din 10 va fi obligata, anul viitor, sa-si reduca tirajul la mai putin de jumatate sau sa se mute integral pe Internet, pentru a nu disparea, sunt cuprinse in raportul "Printul este in pericol", realizat de Deloitte si prezentat de presa britanica.

Potrivit raportului, scaderea veniturilor rezultate din vanzarea spatiului publicitar, cresterea costurilor de productie, dar si starea precara a economiei, ar putea duce la un adevarat dezastru al presei scrise.

Raportul arata ca printul a trecut de la o situatie calificata drept dificila la una imposibila, cu scaderi de 20% a veniturilor din publicitate si de 10% scadere a celor din abonamente.

De asemenea, autorii raportului mai semnaleaza un fapt deloc neglijabil, si anume ca publicatiile care au facut mutarea in zona de online nu reusesc nici pe departe sa recupereze pierderile rezultate din scaderea investitiilor in publicitate.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.