Printre titlurile pe care Prooptiki le va lansa in decembrie 2008, se numara “Wanted”, “Mumia 3: Mormantul Imparatului Dragon” si “Mamma Mia”.
Dupa ce s-a impus pe piata locala de home entertainment cu productii Disney, Sony Pictures, BBC, Jetix si independente, Prooptiki Romania isi extinde portofoliul cu o noua licenta de distributie: Universal Studios.

A doua companie americana de film ca vechime si unul din cei mai mari producatori actuali din industria cinematografica, Universal Studios marcheaza una din cele mai importante licente obtinute pana in prezent de Prooptiki Romania.

“Mamma Mia”, comedie romantic-muzicala cu Meryl Streep, Pierce Brosnan si Colin Firth in rolurile principale, este cea mai de succes lansare din toate timpurile in Marea Britanie, surclasand, cu aproape 50%, chiar si performantele celebrului “Titanic”: 1,67 milioane de DVD-uri vandute in prima zi!

Vanzari-record s-au inregistrat si in tarile scandinave, Australia si Noua Zeelanda, unde “Mamma Mia” a devenit al treilea cel mai bine vandut film din ultimii cinci ani, fiind depasit doar de “Piratii din Caraibe: Blestemul Perlei Negre” si “Harry Potter si Pocalul de Foc”.

Productia “Wanted”, regizata de Timur Bekmambetov (care a dat cinematografiei “Rondul de zi” si “Rondul de noapte” si va ecraniza romanul “Moby Dick” tot cu Universal Studios), se distinge din multitudinea filmelor de actiune printr-un scenariu autentic, efecte speciale de avangarda si o distributie remarcabila, ce combina carisma lui Morgan Freeman cu sex-appeal-ul Angelinei Jolie si expresivitatea britanicului James McAvoy (“Ultimul rege al Scotiei”, “Remuscare”).

Pentru fanii “Mumia”, cel de-al treilea film al seriei este mai mult decat sperau. Inspirat din viata imparatului Qin Shi Huang, fondatorul Marelui Zid Chinezesc, “Mumia: Mormantul Imparatului Dragon” continua lupta cu blestemele milenare dezlantuite impotriva celor care tulbura linistea mumiilor. Un super thriller de aventuri, cu Jet Li si Brendan Fraser in rolurile principale.

Iata doar cateva din surprizele pregatite de Prooptiki Romania odata cu preluarea Universal Studios. Dupa un decembrie plin de lansari tocmai bune de savurat in vacanta de Craciun, se anunta un 2009 intens pentru cinefilii din Romania.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.