Jocurile video sunt preferate de cei mai multi americani atunci cand fac cadouri la diferite ocazii, implicit in timpul sarbatorilor de iarna, arata un studiu prezentat de presa din SUA, potrivit Newsin.

Criza economica nu a afectat si vanzarile de jocuri video, cel putin peste Ocean. Comparativ cu 2007, americanii se asteapta ca piata jocurilor video sa creasca, anul acesta, cu pana la 15%. Mai mult, in SUA, noua copii din zece, cu varsta cuprinsa intre 8 si 17 ani, spun ca isi doresc cel putin un joc anul acesta, de Craciun, in timp ce, in 2007, rata era de opt din zece.

Expertii spun ca jocurile video sunt o achizitie foarte rentabila, pentru ca ofera multe ore de distractie, in timp ce beneficiarii apreciaza acest gen de cadouri si pentru faptul ca nu trebuie platite preturi aditionale. Altfel spus, pentru a folosi o racheta de tenis, este nevoie sa cumperi si mingi, in timp ce jocul video nu cere costuri suplimentare.

Apropierea sarbatorilor de iarna a crescut si mai mult vanzarile de jocuri video. In weekend-ul trecut, cel mai mare lant de magazine cu jocuri video din SUA a vandut cu 40% mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut.

In aceste conditii, se estimeaza ca, pana la sfarsitul anului, va fi doborat recordul stabilit in 2007, cand vanzarile de jocuri video au atins 17,9 miliarde de dolari, in timp ce, in 2006, suma a fost de "doar" 12,5 miliarde.

Studiul a fost realizat pe un esantion de 1.000 de copii, la cererea lantului de magazine Game Crazy.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.