"O productie nu este pregatita cu doua saptamani inainte de a incepe filmarile. Ciclul de productie este, in general de doi ani, cu un an de pregatire si un an pentru post- productie", precizeaza Bogdan Moncea, directorul de marketing al Castel Film.

Mult mai intens a fost resimtita, spune Moncea, greva de la Hollywood, din in urma cu aproximativ un an, insa, si atunci, solicitarile din partea producatorilor europeni au pastrat la acelasi nivel industria de profil din Romania.

De aceeasi parere este reprezentanta MediaPro Studios, Hana Sarbu, care afirma ca efectele crizei actuale mondiale nu s-au facut simtite in industria cinematografica romaneasca.

Castel Film Studios si-a inceput activitatea in urma cu 15 ani, contribuind pe parcursul anilor la filmarea unor productii printre care "Highlander - Endgame", "Cold Mountain" si "Borat".

MediaPro Studios, cel mai mare complex de studiouri de film din Romania, functioneaza din 1998. Printre filmele realizate la MediaPro se numara dupa "Amen", "Callas Forever", "Joyeux Noël" si "Modigliani".