Trustul de presa britanic Telegraph a anuntat ca va concedia aproximativ 50 de jurnalisti pe fondul unui “declin abrupt si accelerat” al veniturilor obtinute din publicitate, informeaza brandrepublic.com.

Compania ar putea sa-si reduca bugetul editorial cu aproape 14%, ajungand, in urma disponibilizarilor, la un numar de 500 de angajati.

Decizia trustului Telegraph a starnit un val de proteste din partea Uniunii Nationale a Jurnalistilor (National Union of Journalists), care a recomandat grupului media sa apeleze la alte mijloace de reducere a costurilor si sa renunte la disponibilizari.

Pe de alta parte, intr-o scrisoare adresata angajatilor, Richard Ellis, director executiv pe segmentul editorial al trustului, preciza ca veniturile obtinute din publicitate au scazut peste asteptarile managementului, in acest caz fiind necesare concedieri in special pe segmentele foto, productie si reviste. In plus, Ellis a explicat ca foarte putine zone vor ramane neafectate de aceasta decizie.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.