Cotidianul economic rus Vedomosti a primit un avertisment pentru un comentariu despre posibilele consecinte ale crizei financiare, un subiect foarte sensibil pentru autoritatile din aceasta tara inca marcata de dezordinea sociala din anii '90, relateaza AFP, potrivit NewsIn.

"Ar fi timpul sa procedam la modernizarea decisiva a functionarii Rusiei, de la economie la politica", fara ca tara sa riste sa fie prinsa "intr-o criza din care va fi imposibil de iesit in cadrul regimului constitutional actual", a scris sociologul Evgheni Gontmaher la 6 noiembrie.

Doua sptamani mai tarziu, serviciul federal de control pentru presa a adresat contidianului independent un avertisment prin care ii cere sa respecte legea impotriva extremismului, subliniaza Vedomosti.

Reactionand la comentariile provocate de aceasta afacere in presa rusa, serviciul federal a spus ca nu este vorba despre o sanctiune, ci de o simpla "masura de prevenire", potrivit unui oficial.

Autorul articolului a spus ca avertismentul decurge in mod evident din "excesul de zel al micilor functionari".

In timp ce criza financiara se extinde in Rusia, autoritatile incearca sa minimalizeze impactul ei asupra populatiei, inca marcata de dezordinea sociala si economica din anii '90. Presedintele Dmitri Medvedev a cerut in noiembrie fortelor de ordine sa supravegheze tentativele "de destabilitzare a situatiei sociale".

Potrivit Kommersant, justitia rusa a inceput sa anchezete in presa regionala, suspectata ca "provoaca panica" in randul populatiei prin modul in care scrie despre criza financiara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.