O singura retea care trimite email-uri de tip spam in toata lumea aduce un profit de peste 4.000 de lire sterline pe zi, conform unui studiu al cercetatorilor de la Universitatea California, prezentat de cotidianul The Independent.

Potrivit studiului, un expeditor trebuie sa trimita spam-ul la nu mai putin de 12,5 milioane de adrese de email din toata lumea, pentru a primi un singur raspuns pozitiv de la destinatari.

Cercetatorii estimeaza ca numai Storm Network, unul dintre expeditorii responsabili pentru numarul urias de spam-uri trimise peste tot in lume, inregistreaza un profit zilnic de 4.430 de lire sterline datorita mesajelor cu oferte de curele pentru slabit, pastile de virilitate si diferite operatii de marire a sanilor. Ca sa obtina acest profit, Storm trimite o jumatate de miliard de spam-uri pe zi, informeaza NewsIn.

Pentru a-si definitiva concluziile, cercetatorii au fost nevoiti sa trimita, timp de 26 de zile, circa 350 de milioane de mesaje de tip spam, la care au primit 28 de raspunsuri pozitive.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.