Daca te simti prea bine pe internet sau nu rezisti prea mult in viata reala, esti grav bolnav de internetita.

Asa s-ar putea chema una din cele mai controversate si disputate boli ale omului contemporan. Asadar, daca petreci mai mult de 6 ore pe zi pe internet, ti-e dor sa iti verifici mailul, Twitterul si Facebook-ul cand esti departe de tastatura si te simti nelalocul tau cand mouse-ul iti lipseste din palma in mod sigur suferi de cea mai la moda afectiune: dependenta de internet.

Comparabil, de altfel, cu consumul de droguri, mai ales la capitolul "rasplata", consumul excesiv de internet incepe sa faca parte din ce in ce mai mult din viata noastra de zi cu zi. Iar unii dintre noi sunt mai pregatiti sa locuiasca in virtual decat altii.

Dupa ce in urma cu doi ani autoritati medicale dintr-un centru din Shenzen declarau ca folosesc inclusiv socurile electrice pentru a-si trata pacientii dependenti de internet, doctorii chinezi revin cu o definitie a afectiunii. Tao Ran, expert al spitalului Militar sin Beijing, sustine ca atat definirea afectiunii cat si dezvoltarea unui tratament specific constituie o premiera medicala. In afirmatia sa liderul echipei de cercetatori se bazeaza pe observarea, de-a lungul timpului, a comportamentului a peste 1300 de utilizatori de computeri, mai ales dintre cei care stau mult mai mult de 6 ore pe zi online, de multe ori fara sa faca efectiv ceva.

80% dintre cazuri sunt tratabile in cadrul unor cure ca nu dureaza mai mult de trei luni, segmentul de populatie cel mai afectat fiind al celor cu varste intre 18 si 30 de ani. 10% din totalul de utilizatori de internet chinezi, estimat la 210 de milioane in 2007, e susceptibili de dependenta.

Cele cinci zone de entertainment care pot deveni adictive, mai ales pentru barbati, sunt pornografia digitala, social networking-ul, cumparaturile pe internet, jocurile online si, in general, surfing.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.