Actorii de pe piata presei scrise americane au fost contrariati saptamana trecuta cand au aflat ca publicatia The Christian Science Monitor isi va inchide editia zilnica, veche de 100 de ani, si va opta in favoarea Internetului si a unui produs tiparit saptamanal, decizie luata in contextul crizei financiare.

Pe o piata in care advertiserii incep deja sa-si reduca drastic bugetele, industria printului va trebui sa se adapteze la noua realitate si sa renunte la planuri pe termen lung.

Schimbarile in presa scrisa nu se vor opri aici, cred specialistii, in contextul in care Time Inc., divizia de publishing a Time Warner, a anuntat ca va concedia intre 300 si 700 de angajati, compania media americana Gannett va renunta la 10% din personalul din print, in timp ce Conde Nast Publications, care detine Vanity Fair, Vogue, The New Yorker, Wired si Architectural Digest, a decis sa transforme Men Vogue intr-o aparite bianuala.

“Daca jucatorii din aceasta industrie se bazeaza in continuare pe un plan de afaceri valabil pentru urmatorii cinci ani, atunci inseamna ca se amagesc”, a declarat Ann Moore, presedintele Time Inc.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.